Jukolan savusaunaviikon (22.-28.2.16) aikana savusaunassa saunoi 188 henkiloä ja 12 eri ryhmää. Ihan hyvin savusaunalta, johon mahtuu kuitenkin vain n. 15 henkeä kerrallaan. Miten se oli mahdollista? Lue lisää Easy Auvosta

talvisauna

Savusauna lämpesi keskiviikkoa ja torstaita lukuunottamatta kahdelle ryhmälle. Ensimmäinen ryhmä aloitti saunomisen yleensä klo 13 ja toinen ryhmä klo 19.  Ensimmäistä ryhmää varten kiuas lähti lämpiämään klo 5.30. Nokilöylyt heitettiin 12.30 ja ryhmä pääsi lauteille klo 13. Ensimmäiselle ryhmälle saunomisaikaa annettiin klo 16 saakka, jolloin lisälämmitys iltaryhmää varten aloitettiin. Ja samalla kaavalla nokilöylyt heitettiin 18.30 ja ryhmä aloitti saunomisen yleensä siinä klo 19 paikkeilla.

Savusaunaviikolla oli kauniit pakkasilmat.

Savusaunaviikolla oli kauniit pakkasilmat.

Savusaunaa ylistettiin, löylyt olivat kaikkien mielestä loistavat, jopa niinkin, että oiken kipakoista löylyistäkin tykkäävät saivat nautiskella niistä, kun muu ryhmä oli jo saunonut. Ei Easy Auvoa niin vaan ”tapettu”.

Kokemus oli kerrassaan mukava myös näin lämmittäjän näkövinkkelistä. Touhua piisas ja päivät olivat pitkiä, mutta enemmänkin siksi, että tämmöinen matkailuyrittäminen ei ole sitä mihin on tottunut. Easy Auvo 2.0 (savusaunankiuas) teki kuitenkin oman työnsä itsenäisesti, eikä meitä ihmisiä tarvittu, kuin lämmityksen aluksi tai etukäteen säiliön täyttämiseen ja lakeisen avaamiseen. Lopuksi laitettiin kansi kiinni joksikin aikaa, heitettiin nokilöylyt ja huuhdeltiin sauna. Ja kun ryhmä tuli, otettiin tietenkin vieraat vastaan ja avattiin kiukaan kansi ja kerrottiin saunomisohjeet, siinä kaikki.

Pelletillä toimiva paljukamiinan prototyyppi. Pitää paljun veden asetetussa lämpötilassa - VAIVATTOMASTI!

Pelletillä toimiva paljukamiinan prototyyppi. Pitää paljun veden asetetussa lämpötilassa – VAIVATTOMASTI!

Pelletillä toimivan paljukamiinan prototyyppi osoittautui myös kelpo kaveriksi. Paljun vesi pysyi tasalämpöisenä eikä kamiinan hoito vaatinut muuta kuin säiliön täytön kerran viikon aikana. kerrassaan loistotyyppi tämä paljukamiina! Loistavaa siinä on myös se, että sen voi halutessaan sijoittaa kauemmaksikin paljusta.

Teräsallas sai jo kolmannen elämän. Loimaan meijeriltä hankittu allas oli ensin sikojen ruokintaan käytetyn heran ja OVR:n vastaanottoaltaana. Nyt 13 vuoden tauon jälkeen sille löytyi jälleen käyttöä.

Teräsallas sai jo kolmannen elämän. 80-Luvun alussa Loimaan meijeriltä hankittu allas oli ensin sikojen ruokintaan käytetyn heran ja OVR:n vastaanottoaltaana. Nyt 13 vuoden tauon jälkeen sille löytyi jälleen käyttöä.