Lämpökeskukset

Lämpökeskuksen suunnitteluvaiheessa kannattaa ottaa yhteyttä henkilöön, jolla on kokemusta kiinteän polttoaineen lämpökeskuksista. (eli soita 050-3669913 / Konsta)

Näin lopputulokseksi saadaan KPA-lämpökeskus, joka on paloturvallinen, toimiva ja tarkoituksenmukainen kuhunkin kohteeseen.

Kun käytetään kotimaista polttoainetta voidaan valita kahdesta vaihtoehdosta: lämpöä tuotetaan pellettipolttimella tai hakepolttimella. Hakepoltin on hankintahinnaltaan vähän kalliimpi, mutta hake taas polttoaineena huomattavasti halvempaa kuin pelletti. Hakepoltin ei rajaa pois muitakaan kotimaisia polttoaineita, vaan polttoainetta on mahdollista vaihtaa, sillä oikeantyyppisellä hakkeenpolttolaitteistolla palaa hakkeen sijasta yhtä hyvin turve, pelletti tai viljakin.

Lämpökeskuksen suunnitteluvaiheessa on käytettävissä vaihtoehtoja paljon enemmän kuin yleensä käytetään. Kaikki valmistajat kehuvat tietysti omia tuotteitaan ja kaikissa onkin omat hyvät puolensa.

Kojonkulman Hake Oy räätälöi tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaisen laitteiston, eikä ole jumiutunut yhteen tiettyyn ratkaisuun. Suositeltavaa on tehdä lämpökeskus erilliseen rakennukseen, tällöin muu rakennus ei rajoita laitteistoratkaisuja. Erillisestä lämpökeskuksesta ei myöskään aiheudu pölyäviä polttoaineita (turve, lajittelutähde tai huono homehtunut hake) käytettäessä pölyhaittaa.

Ota yhteyttä!

Maatiloille myös kätevä REPO-raatoruuvi!

Raatojen paloittelulaite, jonka avulla voi hävittää kuolleet eläimet (jopa isot emakot) hygieenisesti ja edullisesti polttamalla ne tilan omassa lämpökeskuksessa, jolloin raatojenkeräilyauton ei tarvitse käydä tilalla lainkaan.