Lämpöyrittäjäpalvelut

Mitä on lämpöyrittäjyys?

Helppo tapa hoitaa kiinteistön lämmitys.

Lämpöyrittäjä toimittaa polttoaineen ja vastaa lämpölaitoksen toiminnasta halutussa laajuudessa. Hän voi vastata kaikesta lämmitykseen liittyvästä kuten nuohouksesta, polton valvonnasta ja säädöistä ja häiriökäynneistä. Häiriöistä tulee hälytys suoraan lämpöyrittäjälle. Koko lämmitys on siis mahdollista ulkoistaa.

Asiakas maksaa ainoastaan verkostoon syötetystä lämmöstä ilman palamis- ja kattilahäviöitä. Yleensä hinta sidotaan öljyyn niin, että lämmöstä maksetaan esim. 30 – 80% öljyllä tuotetun lämmön hinnasta. Jos lämpöyrittäjä on investoinut lämpökeskuksen, se luonnollisesti huomioidaan hinnassa.

Täältä voit lukea lisää energiayksiköistä ja polttoaineista.

Kojonkulman Hake palvelee

Lämpöyrittäjänä olemme toimineet vuodesta 1994 – silloin aloitimme Kojonkulman koulun (120 kW) lämmityksestä. 8.4.1999 toiminta siirrettiin Kojonkulman Hake Oy:lle. Yrityksen perustajina olivat Jukka ja Konsta Heinonen.

Vuosien mittaan lämmityskohteita on tullut lisää; Hunajayhtymä Oy:n tilat Kojonkulmalla (200 kW), Metsämaan liikuntahalli Kalliohovi (120 kW), Lounais-Suomen Putki Oy (400 kW), Loimaan koulutuskuntayhtymän Hämeentien toimipaikan lämpökeskus (400 kW).

Lämmön lisäksi myymme tietenkin haketta, purua ja pellettiä. Vuonna 2010 polttoainevirta oli noin 8000 m3. Myymämme hake on hyvälaatuista ja kuivaa, sillä pienten lämpökeskusten kanssa toimiessa olemme oppineet kokemuksen kautta, että yöt jäävät nukkumatta, jos pesässä yrittää polttaa huonolaatuista tavaraa.

Kolmen hoitamamme kohteen polttolaitteet ovat omaa suunnittelua ja omana työnä tehtyjä. Olemme siis pystyneet käytännössä toteamaan omien laitteiden toimintavarmuuden, kuten myös nähneet eri valmistajien laitteistojen ongelmat. Olemme valmistaneet tilaustyönä useita polttolaitteita maatilojen lämpökeskuksiin.

Tähän mennessä isoin valmistamamme laitteisto on 400 kW – mutta samalla rakenteella voidaan tehdä myös 1000 kW:n laitos.