REPO -raatoruuvi

Repo-raatoruuvi hävittää tilasi kuolleet eläimet hygieenisesti

Raatojen paloittelulaite, jonka avulla voi hävittää kuolleet eläimet (jopa isot emakot) hygieenisesti ja edullisesti polttamalla ne tilan omassa lämpökeskuksessa, jolloin raatojenkeräilyauton ei tarvitse käydä tilalla lainkaan.

Raatojen hakeuunipolton positiivisiksi ympäristövaikutuksiksi voidaan lukea pieni energiankulutus, tuotetun energian hyödyntäminen, kuljetuksilta ja kuljetusten päästöiltä välttyminen sekä nopeasta hävityksestä johtuvat pienet hygieniariskit. Polton päästöt ovat samalla tasolla kuin raatouuneissa.

Tulosta esite: Repo-Raatoruuvi    Chopping screw Fox

 * Raatojen poltto hakeuunissa
Raatojen poltto raatouunissa
Osallistuminen raatokeräilyyn
Investointi
Raatoruuvi (paloittelu- ja syöttölaite) 7000 €
Uuni 7000 – 18000 €
Kylmävarasto 3000 – 9000 €
Käyttö Syöttölaitteen 0,75 kW moottorin sähkönkulutus 0,5 – 1 €/tonni (yhdellä eurolla polttaa 1000  – 2000 kg raatoa)
Öljynkulutus n. 0,07 – 1l/poltettu kgeli n. 72 – 1030 €/tonni Kylmävaraston sähkönkulutus + kuljetus-/käsittelymaksu 100 – 400 €/tonni

*hinnat 2006

Lämpökeskuksen on oltava sellainen, että laitteen syöttöputki mahtuu tulipesään ja tulipesän sellainen, että siinä saavutetaan sivutuoteasetuksessa vaadittava 850 asteen lämpötila, koko tulipesän alueella. Käytännössä 850 asteen saavuttaminen pesän joka kohdassa vaatii muuratun tulipesän, joka voidaan joissain tapauksissa tehdä myös vanhan kattilan sisälle. Muurattu tulipesä on eduksi myös normaalissa lämmityskäytössä, se mm. nostaa hyötysuhdetta, vähentää nuohoustarvetta, nostaa tehoa ja parantaa yleisesti palamista. Raatoruuvin käyttömahdollisuus on helppo huomioida uusittaessa lämmityslaitteita, mutta se voidaan sovittaa myös jo olemassa olevaan lämpökeskukseen.

Ota yhteyttä niin selvitämme tilanteen tapauskohtaisesti.

Raatoruuvista tarkemmin

Raatoruuvi on tehty ruostumattomasta teräksestä. Syöttöputken ympärillä oleva kaulus liittää laitteen tiiviisti tulipesään. Kuvan laitteessa on kääntyvät pyörät, mutta tarvittaessa raatoruuvi voidaan asentaa myös kiskoille.

Paloiteltu materiaali palaa etualalla näkyvässä kourussa. Laitteen syöttöputki aukeaa suoraan tulipesään. Koska ilmavirtaus käy aina ainoastaan tulipesään päin, taudinaiheuttajat eivät pääse ympäristöön. Laitteen syöttöputki on tulipesää kohti nouseva, jotta mahdolliset nesteet eivät valu hallitsemattomasti polttoon vaan ne imeytyvät hakkeeseen.

Raatoruuviin kuuluu ohjauskeskus, jolla voidaan säätää ruuvin käynti- ja taukojaksoja portaattomasti. Laitteessa on myös peruutustoiminto. Jos stokeri syystä tai toisesta pysähtyy, pysähtyy välittömästi myös raatoruuvi, joten laite ei vaadi valvontaa. Raatoruuvin voi jättää toimintaan esimerkiksi yön ajaksi.

Raatoruuvi esillä Koneviestissä 281113